Meierikvartalet i Lillestrøm

På Meierikvartalet i Lillestrøm bygges ca. 350 leiligheter fordelt på høye tårnhus og mer jordnære byhus. Tårnhusene blir de høyeste byggene i Lillestrøm. Meierikvartalet består av flere byggetrinn på til sammen cirka 75.000 m², hvor det første byggetrinnet ble ferdigstilt høsten 2022.

Et område i vekst

Lillestrøm har gjennomgått en imponerende transformasjon og blitt en regionby i løpet av de siste årene. Regionen mellom Gardermoen og Oslo er ansett som et av de mest fremtredende vekstområdene i landet, både når det gjelder boligbygging og næringsutvikling. Lillestrøm er sentralt plassert i dette området, og Meierikvartalet er et prosjekt som vil bidra til å skape en harmonisk synergi mellom boliger, arbeidsplasser og et urbant miljø. Kombinert med en svært god tilgjengelighet, vil dette skape et attraktivt område som folk vil trives i.

Solskjerming til høyblokkene

I slutten av november 2022 ble det første byggetrinnet, bestående av Tårnhus 1 og 2, overlevert til kjøperne. De imponerende høyblokkene, med henholdsvis 17 og 19 etasjer, dominerer nå Lillestrøm skyline og er byens høyeste bygninger. Dette gjør også at majoriteten av leilighetene vil bli utsatt for sollys året rundt. I den sammenheng har Nerli levert solskjerming i form av ZIP screen til vinduene for å effektivt hindre varmeinnslipp. På grunn av den kraftige solbelastningen på bygningen, er det valgt en duk som både gir god varmebeskyttelse og som bevarer utsikten når solskjermingen er i bruk. Alle enhetene kan styres med fjernkontroll.

Del referansecase