Oslo VO Rosenhof

Skolebygget i Dynekilgata er over 100 år gammelt, og er vernet på gul liste. Her har vi i Nerli levert ny solskjerming som både respekterer byggets arv og gir det et moderne og funksjonelt løft.

Skole i over 100 år

Skolebygget i Dynekilgata er en historisk perle som har stått støtt i over 100 år. Tegnet av den anerkjente arkitekten Balthazar Lange og oppført mellom 1915 og 1916, har dette skoleanlegget en enestående historie. Det begynte som en barne- og ungdomsskole i 1917. Skolen er i dag vernet etter plan- og bygningsloven, og den arkitektoniske stilen hører hjemme i nordisk nybarokk.

En bemerkelsesverdig del av denne historien er skolens rolle under den andre verdenskrig, da den ble rekvirert og brukt som kaserne og hovedkvarter for de tyske SS-styrkene i Norge. Det var også et karttrykkeri og luftvernkanoner på taket. Rosenhof var på 40- og 50-tallet en av Norges største skoler, med 1050 barn fordelt på 89 klasser og 40 lærere. Skoledagene strakte seg over seks dager i uken, og frokost ble servert på morgenen. Det var rene gutte- og jenteklasser som ga skolen sitt helt unike preg. Siden januar 1984 har Dynekilgata 10 vært en arena for norskopplæring for voksne.

Solskjerming fra Nerli

Markisolett er en solskjermingsløsning som forener det beste fra to verdener. Den smelter sammen de fremragende egenskapene til screens og vindusmarkiser, og skaper en løsning som ikke bare er praktisk, men også estetisk tiltalende. Skolebygget i Dynekilgata har vi installert 130 markisoletter som gir en særegen karakter og funksjonalitet. I dette prosjektet var arkitekten ute etter å tilføre det historiske bygget et unikt preg, både når det gjelder stil og farge. Med markisoletter fra Nerli har vi levert en solskjermingsløsning som både respekterer byggets arv og gir det et moderne og funksjonelt løft.

Del referansecase