Fyrstikkalléen 1

Fyrstikkalléen 1 har en utmerket beliggenhet på Helsfyr og er en av bydelens mest attraktive kontorbygg. Bygget ble ferdigstilt i 2020 og har en total størrelse på 39.640 m².

Et attraktivt kontorbygg på Helsfyr

Bygningen består av to underetasjer og tre bygningskropper på henholdsvis syv, åtte og ti etasjer som er sammenføyd i en atriumsløsning i første etasje med en felles resepsjon og personalrestaurant. Eiendommen har fleksibilitet og profileringsmuligheter for leietakere av ulike størrelser, samt et felles møteromssenter, et treningsrom med garderober, en parkeringsgarasje og sykkelparkering.

Tomtens plassering i bybildet gir fantastisk utsikt over byen og fjorden. De tre bygningenes fasader er orientert slik at det oppnås optimale utsynsforhold fra hver enkelt arbeidsplass, og det er minimumsavstand på åtte meter mellom bygningene.

Fasade og arkitektonisk design

Det er lagt mye arbeid i fasadeuttrykket, og Fyrstikkalléen 1 har et prefabrikert bæresystem i stål og betong, en fasade som består av halvsteins tegl. Mellom bygningene er det glass- og aluminiumsfasader som binder de tre hovedbyggene sammen. Alle bygningene har avkuttede hjørner som er murt i tegl.

Solskjerming fra Nerli

Nerli har på oppdrag fra Vedal Entreprenør montert 844 stk. ZIP screen med motor og tilhørende automatikk fra Vestamatic Building Controller for alle tre byggene. Alle byggene styres separat med styringssystemer med hver sin «hjerne».

Del referansecase