Ås videregående skole

J.I. Bygg har fullført en totalentreprise ved Ås videregående skole. Denne omfattende oppgraderingen innebar riving av eksisterende strukturer og konstruksjonen av et nytt, moderne bygg. Prosjektet ble gjennomført på rekordtid, med en tidsramme på knappe 14 måneder.

Bærekraft i Fokus

Betydningen av bærekraft og miljøbevissthet i dagens byggebransje kan ikke undervurderes. Denne utfordringen er tatt på alvor ved å konstruere det nye bygget med massivtrekonstruksjoner. Denne innovative tilnærmingen har ikke bare redusert karbonfotavtrykket til prosjektet, men har også ført til at bygningen ble sertifisert til BREEAM Excellent, en anerkjent standard for bærekraftig bygging.

Det nye A-bygget på Ås videregående skole er et imponerende utdanningssenter på 5 680 kvadratmeter fordelt over fire etasjer. Bygget huser blant annet et nytt kantinekjøkken med bespisningsarealer, elevtjenester, arealer for tilrettelagt opplæring, arealer for helse- og oppvekstfag, studiespesialisering og lærerarbeidsplasser. Her er det plass til omtrent 1 500 elever, har en sentral rolle som en viktig utdanningsressurs i det lokale samfunnet og er blant en av Norges største videregående skoler.

Videre fokuseres det i utformingen av det nye A-bygget på maksimalt utnytte naturlig belysning. Store vindusflater og to sentrale lysgårder bringer dagslys dypt inn i bygningen, ikke bare for å skape et behagelig lærings- og arbeidsmiljø, men også for å forbedre energieffektiviteten ved å redusere behovet for kunstig belysning.

Solskjerming fra Nerli

Nerli har på dette prosjektet levert solskjerming for å optimalisere inneklimaet og redusere varmebelastningen. ZIP screens i ulike størrelser har blitt implementert for å gi det optimale nivået av solskjerming og komfort til byggets brukere.

Del referansecase