Alna bydelshus

Det nye bydelshuset står nå ferdig, og er første steg i en oppgradering og nødvendig stedsutvikling av Furuset. Alna Bydelshus er på sju etasjer, med et atrium i glass knyttet til det eksisterende bygget i vest, og vil henvende seg mot det kommende torget Trygve Lies plass.

Bydelshuset har et areal på cirka 6.500 kvadratmeter over bakken. Det er plassert over et eksisterende p-hus, der deler av den øverste parkeringsetasjen nå utgjør frontoffice i bydelshuset med resepsjon, møterom, publikumsområder og kaffebar. Nedtrappingen i disse arealene – som på det høyeste er 6,4 meter høyt – skal etter hvert flukte med det kommende bydelstorget på utsiden av glassfrontene i fasaden.

Alna bydelshus er bygget etter passivhusstandard og sikter mot en miljøsertifisering etter BRREAM-NOR Very Good-kriteriene.

Nerli har i dette prosjektet levert 212 stk Zipscreens i RAL 7016 med motortype SunTop fra Elero. Dukene er av typen Copaco Serge 600 Grey/Charcoal.

Del referansecase