Gullhaug Torg 5

I Nydalen ble et nytt kontorbygg med sterkt fokus på miljø ferdigstilt 4. kvartal 2022. Gullhaug Torg 5 (GT5) er et lyst og transparent kontorbygg på 14 300 m² fordelt over seks etasjer. Bygningen er klassifisert i energiklasse A og vil bli sertifisert som BREEAM Nor Excellent.

Spesielle fasadeelementer

Bygningen har en fasade med mye glass, noe som utgjør en utfordring når det gjelder miljø og BREEAM-sertifisering. Fasaden inneholder to unike teknologier. En folie som erstatter mellomliggende glass i flerglasskonstruksjoner, og et elektrokrom dynamisk solskjerming laminert inn i ytterste glass. Prosjektet har også fått støtte fra Enova for innovativ fasadeløsning.

Miljøfokus

Som en del av den grønne satsingen med bygget, får GT5 forsyning av varme og kjøling fra Nydalen Energi. Målet har vært å redusere klimagassutslippene med 50% sammenlignet med referansebygg. I byggeperioden ble det benyttet 50% ombrukte eller ombrukbare materialer, og det skal være maksimalt 25 kg avfall per kvadratmeter.

I tillegg er det etablert et blågrønt tak med solcelleanlegg og lokal overvannshåndtering.

Innvendig solskjerming

For å sikre optimal dagslysinnslipp og oppnå den endelige verdien på inneklima, ble det levert og installert totalt 425 stk. innvendige rullegardiner med manuell betjening. Etter dialog med både kunde og byggherre ble det bestemt å bruke en transmisjon mindre enn 10% for å oppnå korrekt BREEAM-verdi. Rullegardinene ble levert med Focus 3% duk for å ivareta dette og oppnå korrekte verdier. Focus er en duk spesielt utviklet for miljøer hvor man ønsker å redusere solinnstråling. Ved å velge stoff etter farge og åpenhetsfaktor kan man oppnå de ønskede resultatene for de fleste installasjoner.

Del referansecase