Kommunegården i Sandvika

Kommunegården i Sandvika har nylig blitt gjenoppbygd og renovert, med Nerli som leverandør av solskjerming. Rehabiliteringsprosjektet involverte å fjerne alt innvendig i bygget og beholde betongkonstruksjonen og andre bærende elementer, for deretter å bygge opp igjen med moderne fasiliteter.

Det nye «hovedkontoret»

Kommunegården ble overlevert 20. desember 2022 og åpnet offisielt 23. mars 2023. Det totalrenoverte bygget har fire etasjer og to underetasjer og inneholder 1300 arbeidsplasser, en økning fra 700 sammenlignet med det gamle bygget. Bærum kommunes nye «hovedkontor» skal ikke bare være et kontorbygg, men også en møteplass for innbyggere, næringsliv, organisasjoner og kommunens ansatte.

De nederste etasjene av bygget er publikumsarealer og vil inkludere møterom, kantine, kaffebar, butikk og mingleplasser. Hjertet i bygget er sentralhallen, som ligger like innenfor hovedinngangen på plan 1. I denne etasjen er det også et bygulv med innbyggertorg og velferdstorg. Kommunen samler mange av sine velferdstjenester slik at de kan jobbe tettere sammen og gi et mer helhetlig tilbud. På plan 2, 3 og 4 er det arbeidsarealer for kommunens ansatte, mens på taket som rommer 2500 kvadratmeter har man plassert tekniske anlegg. Det er tre store atrier i bygget, og over disse er det bygget glasstak.

Prosjektets høye miljømål, BREEAM Outstanding, var en av de viktigste faktorene i rehabiliteringsprosjektet. Fasaden ble byttet ut på grunn av mangler og alder, og råbygget ble beholdt for å redusere klimaavtrykket.

Solskjerming fra Nerli

I dette prosjektet har Nerli levert en omfattende solskjermingsløsning, både utvendig og innvendig, som bidrar til å sikre et energieffektivt bygg. Med 531 stk. ZIP screens på utvendig fasade og 230 stk. motoriserte rullegardiner innvendig, har dette prosjektet fokusert på å optimalisere lys- og varmestyring.

Utvendig solskjerming spiller en avgjørende rolle i å beskytte bygget mot solens varmestråler og bidrar til å redusere behovet for kjøling. De 531 ZIP screens, som er blitt levert og montert, gir en effektiv barriere mot sollyset.

I tillegg til utvendig solskjerming, spiller innvendig solskjerming også en viktig rolle i energieffektiviteten til et bygg. De 230 motoriserte rullegardinene som er blitt levert, gir beboerne muligheten til å styre sollys og varme på en praktisk og effektiv måte. Ved å bruke disse rullegardinene kan man enkelt regulere innsynsnivået samtidig som man opprettholder tilstrekkelig lysinntak og reduserer varmen som genereres av vinduene. Den motoriserte funksjonaliteten gjør det enda mer brukervennlig og enkelt å tilpasse solskjermingen etter behov.

Del referansecase