Solcelledreven solskjerming til Pilestredet 77-79

I Pilestredet 77-79 ved Stensparken, er det blitt bygget nye moderne bygårder. Prosjektet, som har en bygningsflate på 4 000 kvadratmeter, består av tre frittstående bygg og inneholder totalt 59 leiligheter. Her har Nerli levert solcelledrevene ZIP screens.

Nybygg i et historisk miljø

Beliggenheten til tomten er omgitt av bygninger fra 1800- og 1900-tallet, og derfor ble det lagt vekt på å skape løsninger som harmonerer med den historiske konteksten på Fagerborg. Samtidig var målet å skape svært gode boliger som bidrar til å danne et kvalitativt nabolag. Pilestredet 77-79 ble utviklet med det formål å kombinere nybygg med det historiske miljøet på en attraktiv og innovativ måte, ved å benytte arkitektur som passer til stedet og situasjonen.

Prosjektet har et sterkt fokus på enkelhet og høy boligkvalitet, og det har mange arkitektoniske kvaliteter. Bygningene er kledd med teglstein som har rustikke røde nyanser og hvitt murslør, og som gir bygningene et unikt og estetisk tiltalende utseende.

Solcelledrevede ZIP screen fra Nerli

Det som gjør Pilestredet 77-79-prosjektet enda mer imponerende er bruken av solcelledrevne ZIP screen fra Nerli. Dette er vårt første store prosjektet der solcellemotorer er implementert, og det er totalt 82 enheter som i løpet av sommeren har blitt installert.

Zipner Solar er et av Nerlis mest energieffektive og moderne produkter. Det kombinerer Zipner-systemet med en motor som drives av et pålitelig batteri, som er koblet til et effektivt solcellepanel på forsiden av kassetten. Batteriet er godt beskyttet i kassetten mot vær og vind for å sikre lang levetid, og solcellepanelet trenger kun dagslys for å fungere. Med kun behov for solenergi for å fungere, er Zipner Solar et perfekt valg for steder med begrenset tilgang til elektriske tilkoblinger. Produktet kan tas i bruk umiddelbart etter montering, og det representerer en bærekraftig løsning for å oppnå energieffektivitet og redusere avhengigheten av tradisjonelle strømkilder.

Leveransen av solcelledrevede Zip screen fra Nerli til Pilestredet 77-79 gir en ekstra dimensjon til dette allerede imponerende boligprosjektet. Ved å kombinere moderne arkitektur, historisk kontekst og bærekraftig teknologi bidrar Pilestredet 77-79 til å skape et levende og miljøvennlig boligmiljø på Fagerborg i Oslo.

Del referansecase