Solskjerming til Telenorbygget på Kokstad

Nær Flesland Flyplass ved Bergen ligger Telenorbygget. Bygget er på 31.800 m² og rommer ca. 1.100 arbeidsplasser. Her skal Nerli levere solskjerming med automatikk i løpet av 2023.

Kåret til verdens beste bygg

Telenorbygget har mottatt en rekke norske og internasjonale utmerkelser. Den gjeveste er nok fra 2003 da bygget ble kåret til verdens beste bygg av den internasjonale organisasjonen for eiere av store næringsbygg, Real Estate Union. Prisen ble delt ut i samarbeid med Wall Street Journal og fikk mye oppmerksomhet i både inn- og utland.

Telenorbygget eies av Zurhaar AS og huser leietakere som Aibel, Gearbulk, Telenor, Bergen kommune og Baker Hughes. Bygget er på 31.800 kvadratmeter og har 455 parkeringsplasser. I tillegg til at eiendommen er dimensjonert for cirka 1.100 arbeidsplasser består bygget av treningsrom, garderober, garasjeanlegg, kantine, auditorier, møterom, med mer.

Skulle være et forbilde innen miljø og energieffektivitet

De nye eierne har planer om å følge opp det som var Telenor sin ambisjon da bygget sto klart i 2000, nemlig at det skulle være et forbilde innen miljø og energieffektivitet. Målet er å kunne klassifisere bygget som et «BREEAM In-use»-bygg, og aller helst i øvre sjikt av skalaen.

Solskjerming og automatikk er i dag en viktig faktor når det kommer til energieffektivsering av bygg. Derfor er det gledelig at vi i Nerli skal levere 521 stk. nye ZIP screens som skal erstatte eksisterende persienner, sammen med ny Animeo Touch Buco automatikk. På grunn av av byggets utforming med flere lange kropper og inndelinger, vil innstalleres 6 stk. hjerner – en i hver bygningskropp.

Leveranse og jobben hadde oppstart 13. februar 2023.

Del artikkelen